Λέσχη Φίλων Στατιστικής - GrStats forum
ΘΑΛΗΣ+ΦΙΛΟΙ: Επιδημικά μοντέλα στα χρόνια του κορωνοϊού από τον Ν.Δεμίρη Forumgrstats

Join the forum, it's quick and easy

Λέσχη Φίλων Στατιστικής - GrStats forum
ΘΑΛΗΣ+ΦΙΛΟΙ: Επιδημικά μοντέλα στα χρόνια του κορωνοϊού από τον Ν.Δεμίρη Forumgrstats
Λέσχη Φίλων Στατιστικής - GrStats forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Για προβλήματα εγγραφής και άλλες πληροφορίες επικοινωνήστε με : grstats.forum@gmail.com ή grstats@stat-athens.aueb.gr

Go down
grstats
grstats
Posts : 860
Join date : 2009-10-21
http://stat-athens.aueb.gr/~grstats/

ΘΑΛΗΣ+ΦΙΛΟΙ: Επιδημικά μοντέλα στα χρόνια του κορωνοϊού από τον Ν.Δεμίρη Empty ΘΑΛΗΣ+ΦΙΛΟΙ: Επιδημικά μοντέλα στα χρόνια του κορωνοϊού από τον Ν.Δεμίρη

Sat 16 May 2020 - 0:36
Η ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ συνεχίζει τη δραστηριότητά της με μια σειρά διαδικτυακών διαλέξεων. Μέσα από αυτές, ομιλητές από διαφορετικά επιστημονικά πεδία παρουσιάζουν επίκαιρα θέματα, όπως το πρόσφατο φαινόμενο της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και ζητήματα από ένα ευρύ πεδίο επιστημονικών ενδιαφερόντων που περιλαμβάνει τα Μαθηματικά, τη Φιλοσοφία, τη Λογοτεχνία, τη Γλωσσολογία και την Ιστορία, τις Τέχνες και τις Λέσχες Ανάγνωσης.

Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις εγκαινιάζονται με τη διάλεξη του επίκουρου καθηγητή Βιοστατιστικής Νίκου Δεμίρη. Στην ομιλία του με τίτλο «Επιδημικά μοντέλα στα χρόνια του Κορωνοϊού» αναφέρεται, ύστερα από μια σύντομη εισαγωγή στα γενικά χαρακτηριστικά των επιδημιών, στα μαθηματικά που χρησιμοποιούν όσοι εργάζονται στον υπολογισμό εξάπλωσης μιας λοιμώδους νόσου.

Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του επικεντρώνεται στις τρέχουσες εξελίξεις, με τις εκτιμήσεις για τη δυναμική του κορωνοϊού στην Ελλάδα και αλλού, σε επιμέρους δεδομένα που επηρεάζουν τον έλεγχο της επιδημίας και σε ορισμένα στοιχεία που αφορούν τις προσεχείς εξελίξεις.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διάλεξη, εδώ:  https://www.youtube.com/watch?v=taW-c9UZcwc&feature=youtu.be


Ο Νίκος Δεμίρης είναι επίκουρος καθηγητής Βιοστατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Nottingham. Κατόπιν εργάστηκε ως ερευνητής στη Μονάδα Βιοστατιστικής του Βρετανικού Ερευνητικού Συμβουλίου (MRC Biostatistics Unit) του Πανεπιστημίου του Cambridge. Κατά την  εκπαιδευτική του άδεια, την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-19, διετέλεσε senior statistician στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Οι διαδικτυακές διαλέξεις της ομάδας ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ πραγματοποιούνται με τη συνεργασία και την υποστήριξη του BLOD
Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum