Λέσχη Φίλων Στατιστικής - GrStats forum
Πες Μου Πότε Γεννήθηκες Να Σου Πω… Τι Δουλειά Κάνεις! Forumgrstats

Join the forum, it's quick and easy

Λέσχη Φίλων Στατιστικής - GrStats forum
Πες Μου Πότε Γεννήθηκες Να Σου Πω… Τι Δουλειά Κάνεις! Forumgrstats
Λέσχη Φίλων Στατιστικής - GrStats forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Για προβλήματα εγγραφής και άλλες πληροφορίες επικοινωνήστε με : grstats.forum@gmail.com ή grstats@stat-athens.aueb.gr

Go down
avatar
alexandra_tr
Posts : 3
Join date : 2011-08-24
Location : Athens,Greece

Πες Μου Πότε Γεννήθηκες Να Σου Πω… Τι Δουλειά Κάνεις! Empty Πες Μου Πότε Γεννήθηκες Να Σου Πω… Τι Δουλειά Κάνεις!

Sun 27 Nov 2011 - 14:45
Μπορεί να ακούγεται αρχικά πολύ παράξενο το γεγονός ότι οι μήνες του έτους συνδέονται με το επάγγελμα που επιλέγει να ακολουθήσει κάποιος, όμως αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου (Office for National Statistics) μετά από πολύμηνη έρευνα σε διαφορετικά επαγγέλματα και εργαζομένους.

Πιο συγκεκριμένα, αφού …πρώτα μελέτησαν και ανέλυσαν τα δεδομένα εργαζομένων από 12 διαφορετικά επαγγέλματα, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στο μήνα της γέννησης και στη μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία ενός ατόμου. Έτσι κατέληξαν να παρουσιάσουν μια λίστα με τους μήνες του έτους και αντίστοιχα επαγγέλματα που ταιριάζουν στον καθένα από αυτούς.

Για παράδειγμα, όσοι έρχονται στον κόσμο το Δεκέμβριο έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν οδοντίατροι, ενώ οι γεννημένοι τον Ιανουάριο είναι πιο κοντά στο να σχοληθούν με την παθολογία ή τα οικονομικά. Κατά ανάλογο τρόπο, οΦεβρουάριος φέρεται να είναι ο μήνας γέννησης των καλλιτεχνών και ο Μάρτιος των πιλότων και των μουσικών. Ο Απρίλιος είναι ο κατάλληλος μήνας για όσους θέλουν να γίνουν καθηγητές, ενώ ο Μάιος ευνοεί μια καθαρά πολιτική καριέρα.

Τον Ιούνιο συνήθως γεννιούνται διευθυντές επιχειρήσεων ή άτομα που θα εργαστούν σε πολυεθνικές, ενώ, αντίθετα, όσοι γεννηθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν οικοδόμοι. Ο Σεπτέμβριοςαπό την άλλη παρουσιάζεται να «γεννάει» αθλητές και ο Οκτώβριος ηθοποιούς ή ζωγράφους και γενικά άτομα που θα ασχοληθούν στο μέλλον με τις τέχνες. Τέλος, ο χειρότερος μήνας για να γεννηθεί κάποιος είναι ο Νοέμβριος, καθώς έχει πολλές πιθανότητες να στραφεί προς την παρανομία και την εγκληματικότητα!

http://www.mychannel.gr/2011/11/27/%CF%80%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%89%E2%80%A6-%CF%84%CE%B9-%CE%B4/
old stat
old stat
Posts : 86
Join date : 2009-12-24

Πες Μου Πότε Γεννήθηκες Να Σου Πω… Τι Δουλειά Κάνεις! Empty Re: Πες Μου Πότε Γεννήθηκες Να Σου Πω… Τι Δουλειά Κάνεις!

Mon 28 Nov 2011 - 0:33
Είναι σημαντικό να ξέρει κανείς και τη μεθοδολογία για αυτά τα συμπεράσματα και φοβάμαι πως είναι ιδιαίτερα προβληματική. Στην ουσία η μελέτη έγινε από δημοσιογράφο (και όχι το ONS) που απλά πήρε τα δεδομένα και σε κάθε επάγγελμα βρήκε τη μεγαλύτερη συχνότητα ως προς του μήνες κι έτσι εξήγαγε τα συμπεράσματα, τα οποία στη συνέχεια "αναμεταδόθηκαν" από blogs κυρίως.
Βεβαία όλοι εδώ μέσα καταλαβαίνουμε πως για κάθε επάγγελμα θα υπήρχε πάντα ένας μήνας με μεγαλύτερη συχνότητα (κι ένας δημοσιογράφος να γράψει το άρθρο...).

Δείτε εδώ για τη "μεθοδολογία" η οποία κακώς αποδίδεται στο ONS.

Αλήθεια στην Ελλάδα αν δημοσιογράφος ή κάποιος άλλος ζήταγε τα δεδομένα θα του τα έδιναν;
http://www.guardian.co.uk/discussion/user-comments/HeathONS
old stat
old stat
Posts : 86
Join date : 2009-12-24

Πες Μου Πότε Γεννήθηκες Να Σου Πω… Τι Δουλειά Κάνεις! Empty Re: Πες Μου Πότε Γεννήθηκες Να Σου Πω… Τι Δουλειά Κάνεις!

Mon 28 Nov 2011 - 11:45
...επίσης ειναι κάπως εκνευριστικό πως κάποιοι μεταφράζουν την πληροφορία. Τι ειδε ο "καλιτέχνης" στα δεδομενα αυτά: ότι οι αθλητές έχουνε μεγαλύτερη συχνοτητα γέννησης το Σεπτέμβρη από άλλους μήνες! Πως το ερμηνευσε: ο σεπτμέβρης γεννάει αθλητές!
Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum