Λέσχη Φίλων Στατιστικής - GrStats forum
Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει ? Forumgrstats

Join the forum, it's quick and easy

Λέσχη Φίλων Στατιστικής - GrStats forum
Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει ? Forumgrstats
Λέσχη Φίλων Στατιστικής - GrStats forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Για προβλήματα εγγραφής και άλλες πληροφορίες επικοινωνήστε με : grstats.forum@gmail.com ή grstats@stat-athens.aueb.gr

Go down
paterask
paterask
Posts : 364
Join date : 2009-10-17
Location : Utrecht, The Netherlands
https://kpateras.eu

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει ? Empty Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει ?

Thu 19 Nov 2009 - 14:26
Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει ? FCBAA1F411055DB91ECC5272786E928F
Σύμφωνα με την μελέτη η Τσέλσι πάει καλά λόγω της μη συχνής χρησιμοποιήσης του rotation | Πηγή: Reuters

Η έρευνα, υπό τον καθηγητή Άλαν Νέβιλ του πανεπιστημίου του Γουλβερχάμπτον, μελέτησε 40 χρόνια βρετανικού πρωταθλήματος και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι προπονητές, οι οποίοι κατά μέσο όρο χρησιμοποιούν τους λιγότερους παίκτες μέσα στη σεζόν, είναι εκείνοι που στο τέλος έχουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες.

Αντίθετα, όσοι πειραματίζονται συνεχώς με τα μπες-βγες νέων παικτών και δεν έχουν σταθερό κορμό ενδεκάδας, είναι αυτοί που μειώνουν τις πιθανότητες για νίκες και διακρίσεις. Σύμφωνα με τον Νέβιλ, αν και η διαπίστωση αυτή προκύπτει από μια βρετανική μελέτη, έχει εφαρμογή και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό θα είναι επίσης το μυστικό της επιτυχίας και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν.Αφρικής του χρόνου και προειδοποιούν για τις αρνητικές συνέπειες από το σύστημα συνεχούς εναλλαγής παικτών (rotation).

Σύμφωνα με την μελέτη, οι πιο πετυχημένες βρετανικές ομάδες -όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ και η Τσέλσι (αλλά όχι η Λίβερπουλ του Ραφαέλ Μπενίτεθ) χρησιμοποιούν τη βασική και προτιμώμενη ενδεκάδα τους μέχρι και 50% πιο συχνά κατά μέσο όρο σε σχέση με τις λιγότερο πετυχημένες ομάδες, που συνήθως καταλήγουν στον…πάτο του βαθμολογικού πίνακα. «Υπάρχει σχεδόν μια γραμμική σχέση - η ομάδα με τις λιγότερες αλλαγές στη βασική ενδεκάδα της μέσα σε μια σεζόν συνήθως κερδίζει και το πρωτάθλημα», δήλωσε ο καθηγητής Νέβιλ, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ».

Ο κανόνας αυτός ισχύει για όλες τις ομάδες και για όλα τα βρετανικά πρωταθλήματα από τη δεκαετία του ΄60 -και μένει να αποδειχτεί ότι έχει ανάλογη ισχύ και σε άλλες χώρες. Σύμφωνα με τον Νέβιλ, μπορεί το σύστημα συνεχούς εναλλαγής των παικτών στην ενδεκάδα να έχει γίνει της μόδας την τελευταία δεκαετία, "όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν είναι ο καλύτερος τρόπος που εγγυάται την επιτυχία».

Πηγή : http://www.exedrasports.gr/football/mundial2010/article/?aid=45050

Υγ: Σκεφτείτε και την ανάποδη σχέση όμως η καλή απόδοση οδηγεί στη σταθερή ενδεκάδα ή η σταθερή ενδεκάδα οδηγεί στη καλή απόδοση.
Υγ2 : Επίσης η φυσική κατάσταση των παιχτών στην Αγγλία δεν έχει καμιά σχέση με τη φυσική κατάσταση των παιχτών πχ. στην Ελλάδα. Αυτό δυσκολεύει τη γενίκευση σε πρωταθλήματα στα οποία ο προπονητής αναγκάζεται να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα λόγω κόπωσης.
Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum