- dpflg
cumulative density function
Thu 28 Nov 2013 - 3:09
ειμαι αρχαρια πολυυυυ ομως και εχω μια απορια: cumulative density function and cumulative distribution function ειναι το ιδιο ??
δηλαδη cumulative distribution function εχουμε μονο για discrete random variables?
ενω cumulative density function εχουμε μονο για continuous random variables?
sory αν ρωταω χαζομαρες αλλα το googlarw και βρισκω μονο cumulative distribution function και δεν μπορω να καταλαβω ακριβως τη διαφορα
δηλαδη cumulative distribution function εχουμε μονο για discrete random variables?
ενω cumulative density function εχουμε μονο για continuous random variables?
sory αν ρωταω χαζομαρες αλλα το googlarw και βρισκω μονο cumulative distribution function και δεν μπορω να καταλαβω ακριβως τη διαφορα
Re: cumulative density function
Thu 28 Nov 2013 - 12:25
Nομίζω πως ο ποιητής εννοεί το ίδιο. Το cumulative density function ομολογώ ότι έχω πολύ καιρό να το ακούσω/δώ και συνήθως το χρησιμοποιούν μη απολύτως σχετικοί με το θέμα ερμηνεύοντας (λανθασμένα) το cdf. Και για συνεχείς και για διακριτές χρησιμοποιούμε το cumulative distribution function. Φαντάζομαι ότι τα ξεχωρίζεις γιατί στα διακριτά έχουμε probability και στα συνεχή density, όμως η cdf ειναι πιθανότητα και στις δυο περιπτώσεις
Eπί της ουσίας το cumulative density δεν είναι κακό αφού αυτό ουσιαστικά κάνουμε για την cdf στη συνεχή περίπτωση που έχουμε density.
Eπί της ουσίας το cumulative density δεν είναι κακό αφού αυτό ουσιαστικά κάνουμε για την cdf στη συνεχή περίπτωση που έχουμε density.
- dpflg
Re: cumulative density function
Thu 28 Nov 2013 - 16:26
ευχαριστώ πάρα πολύ!!!