Λέσχη Φίλων Στατιστικής - GrStats forum
Στροφή της Microsoft στη διαχείριση δεδομένων Forumgrstats

Join the forum, it's quick and easy

Λέσχη Φίλων Στατιστικής - GrStats forum
Στροφή της Microsoft στη διαχείριση δεδομένων Forumgrstats
Λέσχη Φίλων Στατιστικής - GrStats forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Για προβλήματα εγγραφής και άλλες πληροφορίες επικοινωνήστε με : grstats.forum@gmail.com ή grstats@stat-athens.aueb.gr

Go down
LeStat
LeStat
Posts : 40
Join date : 2009-10-21
Location : Athens

Στροφή της Microsoft στη διαχείριση δεδομένων Empty Στροφή της Microsoft στη διαχείριση δεδομένων

Thu 17 Apr 2014 - 14:40

Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο Σαν Φρανσίσκο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, διατύπωσε το όραμα της εταιρείας για την «πλατφόρμα δεδομένων» που θα αποτελείται από προϊόντα όπως τα Office, Azure και SQL Server.
Ο Σάτια Ναντέλα, στη νέα του δημόσια τοποθέτηση, ανακοίνωσε ένα ακόμα τμήμα της μελλοντικής στρατηγικής της Microsoft, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «όλα σχετίζονται με τα δεδομένα».
Στόχος πλέον της Microsoft είναι να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συλλογή, αποθήκευση, επεξεργασία και παρουσίαση δεδομένων, εκμεταλλευόμενη μια σειρά από προϊόντα της που σχετίζονται με την ανάπτυξη βάσεων δεδομένων, data centers και τη σουίτα εφαρμογών Office.
Μέρος αυτής της νέας στρατηγικής θα αποτελεί ο SQL Server 2014, μία εφαρμογή που, όπως ανέφερε ο Ναντέλα, «γεννήθηκε στο cloud» και θα δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μπορούν να αναλύουν δεδομένα με ιδιαίτερη ακρίβεια και ταχύτητα. Η νέα δομή του SQL είναι σχεδιασμένη στη λογική της διαχείρισης δεδομένων in-memory, ώστε να επιτυγχάνονται καλύτεροι χρόνοι επεξεργασίας.
Ένα άλλο προϊόν που ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής της Microsoft, είναι μία περιορισμένη beta έκδοση του Azure Intelligent Systems Service. Πρόκειται για ένα εργαλείο ανάλυσης δεδομένων, που θα βοηθά τις επιχειρήσεις να συλλέγουν δεδομένα από κάθε είδους πηγή, από αισθητήρες έως servers.
Τρίτο συστατικό στοιχείο της στρατηγικής της Microsoft είναι το Analytics Platform System (APS) το οποίο θα επιτρέπει σε επιχειρήσεις να υποβάλλουν αιτήματα αναζήτησης δεδομένων σε κάθε μορφής βάση δεδομένων και ανεξάρτητα από το είδος αποθήκευσης.
Τέλος, τονίστηκε η σημασία των εργαλείων Power BI που θα μετατρέπουν το Office σε ένα γνώριμο περιβάλλον χρήσης, αλλά για τη διαχείριση δεδομένων. Μέσω των συγκεκριμένων εργαλείων οι χρήστες εφαρμογών, όπως το PowerPoint και το Excel, θα μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σε τοπικές ή στο cloud βάσεις δεδομένων, να ορίζουν φίλτρα ή να κάνουν αναζητήσεις.


http://www.naftemporiki.gr/story/796984/strofi-tis-microsoft-sti-diaxeirisi-dedomenon
Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum