- AlfaGTakos
Μοντελο Απλης Γραμμικης Παλινδρομησης με Excell
Wed 9 Mar 2011 - 19:01
Καλησπέρα , με λενε Χρήστο και ειμαι 21. Εχω μια εργασια που ζηταει τα εξης :
Φτιάξτε ένα μοντέλο Απλής Γραμμικής Παλινδρόμησης που να συσχετίζει το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της FED στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αποφασίστε και αιτιολογήστε ποια είναι η εξαρτημένη και ποια η ανεξάρτητη μεταβλητή. Χρησιμοποιήστε μηνιαία δεδομένα από το 2000 μέχρι το 2007 (Βρείτε τα δεδομένα από το Ιντερνετ). Τι ποσοστό της διακύμανσης ερμηνεύει το μοντέλο σας;
Εχω συλλεξει ολα τα επιτοκια και των 2. Ετρεξα κατευθειαν 2 παλινδρομησεις. Αλλα δεν ξερω πως να χρησιμοποιησω τα αποτελεσματα. Επιπλεον ποια βηματα πρεπει αρχικα να ακολουθησω?
Φτιάξτε ένα μοντέλο Απλής Γραμμικής Παλινδρόμησης που να συσχετίζει το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της FED στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αποφασίστε και αιτιολογήστε ποια είναι η εξαρτημένη και ποια η ανεξάρτητη μεταβλητή. Χρησιμοποιήστε μηνιαία δεδομένα από το 2000 μέχρι το 2007 (Βρείτε τα δεδομένα από το Ιντερνετ). Τι ποσοστό της διακύμανσης ερμηνεύει το μοντέλο σας;
Εχω συλλεξει ολα τα επιτοκια και των 2. Ετρεξα κατευθειαν 2 παλινδρομησεις. Αλλα δεν ξερω πως να χρησιμοποιησω τα αποτελεσματα. Επιπλεον ποια βηματα πρεπει αρχικα να ακολουθησω?
- masteras
Re: Μοντελο Απλης Γραμμικης Παλινδρομησης με Excell
Thu 10 Mar 2011 - 14:01
emena mou fainetai oti evrwpi eksartatai apo tin ameriki.
to pososto diakymansis einai to r^2 kai nomizw to dinei to excel. meta ti theleis na kaneis? theleis na matheis pws tha sxoliaseis tis parametrous?
to pososto diakymansis einai to r^2 kai nomizw to dinei to excel. meta ti theleis na kaneis? theleis na matheis pws tha sxoliaseis tis parametrous?
- AlfaGTakos
Thu 10 Mar 2011 - 19:54
το πρωτο σου σχολιο που δεν εγραψα μου κοστισε 1,5 μοναδες.
θα επανελθω με την δευτερη εργασια με πολλαπλη.
ευχαριστω.
θα επανελθω με την δευτερη εργασια με πολλαπλη.
ευχαριστω.
Thu 10 Mar 2011 - 20:06
ok, 1.5 sta 10 e? kala einai ok.
- AlfaGTakos
Thu 10 Mar 2011 - 20:18
8,5 ως η πιο υψηλοβαθμη εργασια σημερα.
Απλα ελειπε το οικονομικο σχολιο και το εχασα.
Απλα ελειπε το οικονομικο σχολιο και το εχασα.
Thu 10 Mar 2011 - 23:17
ok, cu in the next ergasia then
- AlfaGTakos
Fri 11 Mar 2011 - 0:00
thanks!