Λέσχη Φίλων Στατιστικής - GrStats forum
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για δύο θέσεις υποψηφίων Διδακτόρων Στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  Forumgrstats

Join the forum, it's quick and easy

Λέσχη Φίλων Στατιστικής - GrStats forum
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για δύο θέσεις υποψηφίων Διδακτόρων Στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  Forumgrstats
Λέσχη Φίλων Στατιστικής - GrStats forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Για προβλήματα εγγραφής και άλλες πληροφορίες επικοινωνήστε με : grstats.forum@gmail.com ή grstats@stat-athens.aueb.gr

Go down
grstats
grstats
Posts : 931
Join date : 2009-10-21
http://stat-athens.aueb.gr/~grstats/

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για δύο θέσεις υποψηφίων Διδακτόρων Στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  Empty Πρόσκληση ενδιαφέροντος για δύο θέσεις υποψηφίων Διδακτόρων Στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Mon 19 Jun 2017 - 10:32
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για δύο θέσεις υποψηφίων Διδακτόρων Στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Οι συγκεκριμένες θέσεις αναφέρονται σε αποφοίτους τμημάτων Στατιστικής, Μαθηματικών ή σχετικών θετικών επιστημών με μεταπτυχιακό στη Στατιστική.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι υποψήφιοι διδάκτορες θα ασχοληθούν με στατιστική μοντελοποίηση πραγματικών δεδομένων μεγάλης κλίμακας με έμφαση σε δεδομένα που προέρχονται από διάφορες επιστημονικές περιοχές. Σκοπός είναι η ανάπτυξη μεθοδολογίας (και όχι απλά η εφαρμογή της) με έμφαση στις υπολογιστικές τεχνικές και στη στατιστική κατά Bayes.

Μερική χρηματοδότηση είναι πιθανή μέσω της συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα (κάτω από προϋποθέσεις).
Επιθυμητά προσόντα
• Βαθμός πρώτου πτυχίου > 7,0
• Πτυχίο Στατιστικής ή Μαθηματικών (ή γενικότερα θετικών επιστήμων)
• Μεταπτυχιακό Στατιστικής (ή συναφούς εφαρμοσμένων Ποσοτικών μεθόδων με την προϋπόθεση ότι το πρώτο πτυχίο είναι Στατιστικής).
• Πολύ καλή γνώση υπολογιστών και τουλάχιστον μίας γλώσσας προγραμματισμού (κατά προτίμηση R ή C++).
• Πλήρης απασχόληση με το διδακτορικό

Oι υποψήφιοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών του τμήματος Στατιστικής του ΟΠΑ και συνεπώς θα απαιτηθεί η παρακολούθηση κάποιων μαθημάτων από το διδακτορικό πρόγραμμα.

Παρακαλώ στείλτε βιογραφικά μέχρι τις 6 Ιουλίου 2017 στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ntzoufras@aueb.gr. Τα βιογραφικά θα αξιολογούνται όταν θα λαμβάνονται και η διαδικασία δύναται να τερματιστεί νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία αν καλυφθούν οι δύο θέσεις.
Μαζί με το βιογραφικό επισυνάψτε και μια παράγραφο στα αγγλικά που να εξηγεί τους λόγους που σας ενδιαφέρει να κάνετε διδακτορικό. Επίσης περιγράψτε μια περιοχή της Στατιστικής με την οποία θα θέλατε να ασχοληθείτε κατά τη διάρκεια του διδακτορικού καθώς επίσης και τους λόγους για τους οποίους την επιλέξατε.
Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum