Λέσχη Φίλων Στατιστικής - GrStats forum
ΕΜΠ - Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Εφαρμοσμένες Μαθηματικές Επιστήμες Forumgrstats

Join the forum, it's quick and easy

Λέσχη Φίλων Στατιστικής - GrStats forum
ΕΜΠ - Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Εφαρμοσμένες Μαθηματικές Επιστήμες Forumgrstats
Λέσχη Φίλων Στατιστικής - GrStats forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Για προβλήματα εγγραφής και άλλες πληροφορίες επικοινωνήστε με : grstats.forum@gmail.com ή grstats@stat-athens.aueb.gr

Go down
prakour
prakour
Posts : 10
Join date : 2009-10-21

ΕΜΠ - Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Εφαρμοσμένες Μαθηματικές Επιστήμες Empty ΕΜΠ - Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Εφαρμοσμένες Μαθηματικές Επιστήμες

Wed 28 Apr 2010 - 13:57
Η Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, ως συντονίζουσα, με επισπεύδοντα τομέα, των Τομέα Μαθηματικών και οι Σχολές Μηχανολόγων Μηχανικών και Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ
οργανώνουν και λειτουργούν το παρόν Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση ενός Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ), (ισοδυνάμου με Master of Science (MSc)) με τίτλο:

«Εφαρμοσμένες Μαθηματικές Επιστήμες »

Η μετάφραση του τίτλου του Δ.Π.Μ.Σ. στα Αγγλικά είναι:

«Applied Mathematical Sciences»

Επίσης συμμετέχουν, ως ανεξάρτητοι Διδάσκοντες, μέλη ΔΕΠ και ερευνητές από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π..

Το Δ.Π.Μ.Σ. προσφέρει επίσης στους αποφοίτους του τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους προς απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος (Δ.Δ.). Η χρονική διάρκεια λήψης του Δ.Δ. ορίζεται σε δύο τουλάχιστον έτη μετά την λήψη του Μ.Δ.Ε.

Σε σχέση με τη δομή του το πρόγραμμα, εκτός από τον κορμό, περιλαμβάνει, τρεις επιμέρους κατευθύνσεις:

Ανάλυση και Διαφορικές Εξισώσεις
Υπολογιστικά Μαθηματικά (Αριθμητική Ανάλυση - Πληροφορική)
Στατιστική - Πιθανότητες

Στόχος κάθε ροής είναι να δημιουργήσει αντίστοιχα Επιστήμονες και Ερευνητές υψηλού επιπέδου και κύρους οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε Ερευνητικά Κέντρα και Διεθνείς οργανισμούς, σε Ελληνικά και Ξένα Πανεπιστήμια, να εργαστούν ως στελέχη σε Επιχειρήσεις, σε Οργανισμούς και στη Βιομηχανία και ως Αναλυτές και Επιστημονικοί Σύμβουλοι.

Ροή Στατιστική - Πιθανότητες
Στη ροή αυτή ο Φοιτητής θα αποκτήσει τις υψηλού επιπέδου γνώσεις κυρίως στο γνωστικό πεδίο των Πειραματικών Επιστημών, όπου το κυρίαρχο στοιχείο τους είναι η συλλογή και η ανάλυση πληροφοριών και δεδομένων. Θα αποκτήσει το απαραίτητο προχωρημένο υπόβαθρο για την επίλυση προβλημάτων με αβεβαιότητα και για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Θα έχει την ικανότητα να ανάλύει και σχεδιάζει Μαθηματικά Μοντέλα που αφορούν π.χ. στην Οικονομία, στη Βιομηχανία, στη Βιολογία, στον Τομέα Υπηρεσιών κ.α. και απαιτούν την λήψη αποφάσεων με στόχο την βελτιστοποίηση. Τα περισσότερα μοντέλα σύγχρονων προβλημάτων είναι στοχαστικά και η δυνατότητα επέμβασης σ΄ αυτά ώστε να υποχρεωθούν να συμπεριφερθούν κατά ένα επιθυμητό τρόπο, απαιτεί προχωρημένες γνώσεις Στατιστικής και Θεωρίας Ελέγχου. Οι γνώσεις αυτές παρέχονται επίσης από τη δομή αυτής της ροής.

Πληροφορίες : http://www.apms.math.ntua.gr/
avatar
juank
Posts : 1
Join date : 2010-03-08
Age : 36
Location : Athens

ΕΜΠ - Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Εφαρμοσμένες Μαθηματικές Επιστήμες Empty Re: ΕΜΠ - Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Εφαρμοσμένες Μαθηματικές Επιστήμες

Thu 10 Jun 2010 - 10:53
Καλημέρα στο φόρουμ,
Σε αυτό το μεταπτυχιακό είμαι και έχω τελειώσει το Τμήμα Στατιστικής στο ΟΠΑ. Είναι ωραίο τμήμα, το επίπεδο σπουδών είναι αρκετά υψηλό και οι καθηγητές είναι καλοί. Θα πω όμως κάποια παράπονα μήπως και τα ακούσουν κάποιοι. Όσον αφορά την τρίτη ροή, βλέπω τώρα από το δεύτερο εξάμηνο ότι τα μαθήματα της ροής είναι πολύ λίγα ενώ πολλοί καθηγητές δεν τα προσφέρουν. Ακούω και τις φήμες ότι η ροή περιορίζεται και απελπίζομαι.
Τέλος, να πω στους φοιτητές της στατιστικής που παραπονιούνται ότι τα μαθηματικά που κάνουμε στο τμήμα είναι πολλά, ότι δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που συνάντησα στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό. Γι' αυτό άλλωστε και η πλειοψηφία των μεταπτυχιακών που συμμετέχουν είναι από μαθηματικά τμήματα και από τη ΣΕΜΦΕ.
Γιάννης
avatar
andreas
Posts : 36
Join date : 2010-06-09
Location : everywere.....

ΕΜΠ - Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Εφαρμοσμένες Μαθηματικές Επιστήμες Empty Re: ΕΜΠ - Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Εφαρμοσμένες Μαθηματικές Επιστήμες

Thu 10 Jun 2010 - 15:36
poli apetitiko programa........... koitousa mia mera ti mathimata kanoun ........... pragmatika poli diskolo ...............kalitera gia mena kapios na pigene sto opa h kai sto papi h akomi kai sto aigaiou tha diskoleuti ligotero................ mravo sou pou piges.....giani......!!!!
den prokite na to dokimaza me tipota........ cheers Very Happy
Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum